Plus rolt sameday-delivery grootschalig uit

Plus rolt sameday-delivery grootschalig uit

Plus breidt zijn Express-dienst dit jaar uit naar zo’n tweehonderd winkels. Nu is de snelle onlinebestelservice in zestig vestigingen beschikbaar, zegt manager online en e-commerce Tamara Smith-Zonneveld tegen Foodmagazine.

De supermarktketen ging in juli van start met de dienst, waarbij klanten hun onlinebestelling dezelfde dag nog thuisbezorgd krijgen of kunnen ophalen. De resultaten zijn volgens Smith-Zonneveld ‘boven verwachting’. De service wordt vooral gebruikt voor kleinere bestellingen vergeleken met de reguliere webshop, die naast de snelle dienst blijft bestaan.

Met Plus Express speelt de retailer volgens Smith-Zonneveld in op een klantbehoefte. De dienst kost vijf euro bij ophalen en 8,50 bij thuisbezorgen. In de aanloop naar de lancering zijn verschillende tarieven uitgeprobeerd, zegt Smith-Zonneveld. “De huidige bedragen vinden wij marktconform.”

Spar was in juni vorig jaar de eerste Nederlandse supermarktketen die van start ging met sameday-delivery. Een maand later volgde naast Plus ook EkoPlaza. Albert Heijn liet juist weten weinig te zien in bezorging op dezelfde dag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!