​Starbucks en Amazon werken samen voor spraakbestelling

​Starbucks en Amazon werken samen voor spraakbestelling

Amazon heeft de optie Starbucks Reorder toegevoegd aan de spraakherkenningssoftware van Alexa. Gebruikers van onder meer de Amazon Echo kunnen met een stemcommando een bestelling bij de koffieketen plaatsen.

Starbucks maakte onlangs bekend stemherkenning toe te voegen aan zijn app, onder de noemer My Starbucks Barista. De Amerikaanse retailer heeft inmiddels een betaversie gelanceerd in zijn iPhone-app. Duizend gebruikers wereldwijd kunnen de nieuwe besteloptie de komende tijd testen, waarna die in de loop van het jaar verder wordt uitgerold.

Om gebruik te maken van de Starbucks Reorder-optie bij Amazon moeten gebruikers inloggen met hun Starbucks-account en hun voorkeurslocatie en gebruikelijke bestelling selecteren. Die gebruikelijke bestelling is vervolgens via de commando ‘Alexa, tell Starbucks to start my usual order’ te plaatsen bij een van de tien laatst bezochte vestigingen.

Amazon maakte het vorig jaar al mogelijk om pizza te bestellen via een koppeling met Domino’s Pizza. Ook daarbij gaat het om een herhaling van de favoriete bestelling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!