Nieuwe stap naar één ​mode-cao

De Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel (VGT) heeft met vakbonden overeenstemming bereikt over een nieuwe cao. CNV en RMU zetten samen met de modedetailhandel, maar zonder FNV, een nieuwe stap naar één cao voor de branche.

De cao VGT geldt voor medewerkers van C&A, Claudia Sträter, Miss Etam, Promiss, Hunkemöller, Peek & Cloppenburg, Primark en WE. Zij krijgen in april 2,77 procent meer loon, gevolgd door een verhoging van minimaal 0,8 procent in 2018. Daarnaast is afgesproken dat de toeslagen voor zondag en zaterdagavond komende april worden verlaagd van honderd naar vijftig procent. Medewerkers die de toeslagen nu al ontvangen, worden gecompenseerd.

De nieuwe VGT-cao komt op bijna alle punten overeen met de cao Fashion, Sport en Lifestyle, die INretail vorig jaar afsloot met drie vakbonden. Ook daar was FNV het niet mee eens. De werkgevers willen volgens de vakbond de arbeidsvoorwaarden verder uitkleden. De medewerkers in de VGT-cao hebben sinds 2008 geen loonsverhoging gehad, op een verhoging van één procent van de schaallonen in 2010 na.

De VGT en de twee vakbonden willen met INretail en andere vakorganisaties uiteindelijk één cao voor de gehele modedetailhandel afsluiten. Die zal dan op 1 juli 2018 in moeten gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!