Boodschappenbezorger SuperBuddy wil fors groeien

Boodschappenbezorger SuperBuddy wil fors groeien

SuperBuddy start volgende maand met thuisbezorgen voor EkoPlaza in Utrecht. De bezorgdienst wil uiteindelijk in zestig Nederlandse steden actief zijn, zegt medeoprichter Laurens van Geffen tegen Distrifood.

Utrecht is de tweede stad voor SuperBuddy, dat in 2015 van start ging in Zwolle. In die plaats bezorgt de dienst ook voor Albert Heijn en Jumbo. Ook in Utrecht volgen later meer supermarktformules, zegt Van Geffen. “Vrijwel iedereen toont belangstelling.”

SuperBuddy hoopt snel een van de drie grote steden als derde plaats toe te voegen, en wil binnen twee jaar naar acht steden. Daarna wil het bezorgplatform ook de grens over. België is daarbij volgens Van Geffen een logische keuze, waarvoor onder meer met Delhaize wordt gepraat. “Maar ook andere retailers buiten Nederland tonen interesse.”

De bezorgers van SuperBuddy hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen tachtig tot 85 procent van de bezorgkosten uitbetaald, die variëren van vijf tot vijftien euro. SuperBuddy vernieuwde vorig jaar zijn platform, waardoor dat naar eigen zeggen technisch vooruit loopt, ‘ook op grote retailers’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends