​Fietsenwinkel.nl: dertig nieuwe winkels en private lease

Fietsenwinkel.nl heeft zijn omzet over 2016 met 65 procent zien toenemen. De retailer was goed voor ruim veertig miljoen euro, tegenover 25 miljoen euro een jaar eerder. Dat laat ceo Bastiaan Hagenouw van moederbedrijf International Bike Group weten aan RetailWatching.

Fietsenwinkel.nl haalt drie miljoen euro omzet uit het buitenland, waar vorig jaar een start is gemaakt in Denemarken, Noorwegen en Zweden. Verder is het bedrijf flink gegroeid in fysieke locaties. Vorig jaar gingen zeven winkels open in ons land, waardoor de dertigste winkelopening in zicht is. Dit jaar verwacht Fietsenwinkel.nl dertig nieuwe fysieke locaties te openen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Hagenouw laat verder weten dat Fietsenwinkel.nl deze week is begonnen met het leasen van elektronische fietsen. Consumenten kunnen vanaf 59 euro per maand een private leasecontract afsluiten bij de retailer.

Fietsenwinkel.nl heeft de afgelopen periode succesvolle pilots gehouden met private lease, stelt de topman. Het leasecontract houdt volgens hem in dat consumenten kunnen fietsen, zonder zich zorgen te hoeven maken over onderhoud, diefstal of schade. Eventuele kosten komen voor rekening van Fietsenwinkel.nl.

Fietsenwinkel.nl schaart zich in een groeiend rijtje retailers die van hun product een dienst maken. Mud Jeans verhuurt spijkerbroeken, Dixons elektronica en Auping wil bedden leasen. Leer op het event Changemakers in Retail welke kansen product-as-a-service retailers en merken biedt. Circulair expert en oprichter van Subspot Robert van Boesschoten signaleert vijf mogelijkheden en gaat tijdens zijn workshop in op wat product-as-a-service voor uw organisatie kan betekenen. Klik hier voor meer informatie over Changemakers in Retail.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!