​Auping: ‘Lease levert meer omzet op’

Auping wil bedden gaan leasen als onderdeel van de strategie om duurzamer te werken. Per 2020 wil de beddenfabrikant alleen nog volledig recyclebare producten maken. “Het past in onze visie van een circulaire kringloop”, zegt een woordvoerder tegenover de NOS.

Auping wil dat zo min mogelijk materialen worden weggegooid. Bij een leasemodel heeft het bedrijf daar meer controle over, omdat de bedden en matrassen in eigendom blijven. Daardoor kan het materiaal aan het eind van de levensduur hergebruikt worden.

Auping wil dit jaar beginnen met het leasen van bedden aan zowel particulieren als bedrijven, vertelde topman Aart Roos begin dit jaar al. Momenteel worden onderhandelingen gevoerd met Landall Greenparks, dat nu al boxprings afneemt waarvan de matrassen uiteindelijk worden gerecycled.

“Lekker slapen wordt een service, de consument gaat betalen voor gebruik in plaats van bezit”, aldus Roos. Het leasen levert volgens Auping per saldo meer omzet op dan een directe verkoop van bedden.

Auping schaart zich in een groeiend rijtje retailers die van hun product een dienst maken. Eerder deze maand ging Fietsenwinkel.nl al van start met een leasemodel, terwijl Mud Jeans en Dixons al langer respectievelijk spijkerbroeken en elektronica verhuren. Leer op het event Changemakers in Retail welke kansen product-as-a-service retailers en merken biedt. Circulair expert en oprichter van Subspot Robert van Boesschoten signaleert vijf mogelijkheden en gaat tijdens zijn workshop in op wat product-as-a-service voor uw organisatie kan betekenen. Klik hier voor meer informatie over Changemakers in Retail.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!