​Olcay Gulsen werkt toch weer met een directie

Olcay Gulsen is teruggekomen op haar besluit om zonder directie te werken. Inmiddels bestaat de directie weer uit drie man, vertelt ze tegenover BNR.

Gulsen maakte vorig jaar in RetailTrends bekend afscheid te hebben genomen van een zeskoppige directie. “De lijnen moesten korter, de structuur platter. Zoals online spelers werken”, zei ze destijds. De vele directieleden zorgden volgens de oprichter van SuperTrash voor een ‘bureaucratisch geheel’.

Hoewel ze een hekel heeft aan het woord ‘directie’, sloot ze een nieuwe directie niet uit als haar bedrijf weer zou groeien. De keuze om een nieuwe directie te vormen is echter niet uit luxe gemaakt. “Ik ben er achter gekomen dat de last op je schouders te groot wordt, als er weinig ownership en verantwoordelijkheid is.”

SuperTrash belandde vorig jaar in de financiële problemen, nadat de winkelorganisatie na een bankoverstap en zonder extra werkkapitaal werd overgenomen. Een verkeerde beslissing, die Gulsen naar eigen zeggen eigenlijk niet alleen had mogen nemen. “Het was behoorlijk spannend, alleen het is niet zo dat ik enig moment heb getwijfeld dat we het niet zouden redden.”

Een groep investeerders is inmiddels voor enkele miljoenen in het kledingconcern gestapt. Het zijn volgens Gulsen ‘succesvolle zakenmannen’ met niet allemaal een modeachtergrond. Wie het zijn, vertelt ze niet omdat het ‘niet relevant is’.

Het modeconcern schreef vorig jaar voor het eerst in zijn bestaan rode cijfers. SuperTrash is volgens Gulsen ‘als merk winstgevend’, maar ST. studio nog niet. Dat ‘tijdloze en luxueuzere’ label werd vorig jaar geïntroduceerd naast SuperTrash. Bovendien gingen alle winkels van SuperTrash om naar ST. studio.

Klik hier om het gehele interview te beluisteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!