​Belgische winkels van McGregor en Gaastra te koop

​Belgische winkels van McGregor en Gaastra te koop

Online veilinghuis Moyersoen organiseert de verkoop van de vestigingen van McGregor en Gaastra in België. Daarbij gaat het om 29 winkels, waarvan er al twee gesloten zijn, en het hoofdkantoor van McGregor Fashion Group België.

Het modeconcern maakte vorige maand bekend zijn retailactiviteiten in België te herstructureren. Er werd een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd om ‘ademruimte te verkrijgen voor een doorstart’. Een ingrijpende reorganisatie zou nodig zijn om de toekomst van de onderneming veilig te stellen.

De locaties worden apart aangeboden. Bij biedingen wordt er volgens het veilinghuis in belangrijke mate rekening gehouden met de garanties voor de werkgelegenheid. Doniger Fashion Group, dat in ons land al een doorstart realiseerde voor het Nederlandse moederbedrijf, is in beeld als koper van bepaalde activiteiten. “Wij geloven in de toekomst van onze fysieke winkels”, aldus de Belgische ceo Kris Van de Mierop, die ook aan de wieg van Doniger Fashion Group stond.

De omzet in de Belgische winkels staat volgens het modeconcern onder druk, doordat klanten steeds meer online kopen. De online omzet zou de afgelopen zes maanden juist met 24 procent zijn gestegen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!