De leegstand in winkelcentrum New Babylon kan worden ingezet als een tijdelijke fietsenstalling. Daar is behoefte aan, nu op het Koningin Julianaplein wordt gewerkt aan een van de grootste fietsenstallingen van Nederland. Dat stelt fractievoorzitter Robert van Asten van D66 in Den Haag.

New Babylon zag de afgelopen maanden de nodige retailers failliet gaan dan wel uit het winkelcentrum vertrekken. Het is volgens Van Asten ‘voor fietsers erbarmelijk om New Babylon te bezoeken’, omdat er vrijwel geen mogelijkheid is om een fiets voor een kort moment goed te parkeren. Ondernemers in New Babylon zouden daar de gevolgen van ondervinden.

De fractievoorzitter ziet vooral in een voormalige kledingwinkel, met een ingang aan de straatkant, als goede optie voor een stalling. “De situatie is verre van ideaal. Ik wil kijken of we die twee problemen kunnen ombuigen tot iets positiefs voor zowel New Babylon als de fietser”, aldus Van Asten.

D66 heeft aan het college gevraagd in gesprek te gaan met New Babylon over het inrichten van leegstaande winkelpanden tot een tijdelijke fietsenstalling. Ook wil de partij graag weten of het college bereid is New Babylon te ondersteunen bij het inrichten van een tijdelijke fietsenstalling.