​Winkeliers willen af van lokale lasten

​Winkeliers willen af van lokale lasten

De reclame- en precariobelasting zouden volledig afgeschaft moeten worden. Daarvoor pleit brancheorganisatie Detailhandel Nederland in zijn dinsdag gepubliceerde brochure met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen.

De onroerendezaakbelasting is sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in 77 procent van de gemeenten verhoogd met meer dan de inflatie, stelt Detailhandel Nederland op basis van eigen berekeningen. Daarnaast worden per gemeente verschillende belastingen geheven voor onder meer naamborden, lichtbakken, luifels en uitstallingen. De organisatie noemt de belastingen ‘niet uit te leggen’. “Voor een simpel reclamebord moeten winkeliers soms honderden euro’s per jaar afdragen, dat is natuurlijk niet meer van deze tijd”, zegt secretaris lokale belangenbehartiging.

Naast het afschaffen van de reclame- en precariobelasting wil Detailhandel Nederland dat het ozb-tarief meer meebeweegt met het economisch tij. De organisatie roept gemeenten op een verbeterd belastingbeleid onderdeel uit te laten maken van de nieuwe coalitieakkoorden die volgend jaar worden gesloten.

Detailhandel Nederland pleit in de brochure verder voor het aanpassen van de openingstijden in samenspraak met lokale winkeliers, om de concurrentie met webwinkels beter aan te kunnen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart volgend jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!