De eigenaar van winkelcentrum New Babylon wil alleen nog verder met gezondheidsconcepten. Het Haagse complex gaat zich voortaan op gezondheidsfreaks richten. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit voorlopige plannen van de eigenaar.

Het vernieuwde New Babylon opende in 2013 zijn deuren, maar slaagt er niet in om voldoende klanten te trekken. Verschillende retailers gingen failliet of vertrokken uit het complex, waaronder veel modezaken. Alleen gezonde restaurants kunnen volgens de krant blijven, van alle andere zaken zijn de huurcontracten niet verlengd. Ook gezondheidsketen Holland & Barrett is nog in het winkelcentrum aanwezig.

New Babylon wil op de eerste verdieping, waar voorheen een grote fashionoutlet zat, een chique sportschool huisvesten. Er zit al een sportschool op de tweede verdieping, maar het is nog onduidelijk of die naar beneden verhuist of wordt uitgebreid.

De nieuwe koers zou beter passen bij de plannen van de gemeente met het naastgelegen Koningin Julianaplein. Daar komen appartementen, horeca met terrassen en winkels met daaronder een van de grootste fietsenstallingen van Nederland. D66 opperde onlangs nog om de leegstand in New Babylon tijdelijk in te zetten als fietsenstalling.