​Streep door Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk

Voormalig AH-ondernemer Edward Koornneef mag voorlopig geen Jumbo Foodmarkt openen in Naaldwijk. De Raad van State zette woensdag een streep door nieuwbouwproject De Rentmeester, waar de versmarkt onderdeel van moest uitmaken.

Tegen het plan was bezwaar aangetekend door de eigenaar van het naastgelegen winkelcentrum De Tuinen en een aantal winkeliers en omwonenden. Er is geen behoefte aan een nieuwe supermarkt en als die er wel zou zijn, kan die worden ingevuld binnen het bestaande winkelcentrum, stellen de bezwaarmakers. Ook heeft de gemeente verzuimd advies te vragen over het plan aan de adviescommissie detailhandel, terwijl dat wel had gemoeten. Tot slot zou de Foodmarkt leiden tot verkeers- en parkeeroverlast.

De Raad van State gaat mee in de bezwaren dat ‘de actuele behoefte aan de voorziene supermarkt niet deugdelijk is onderzocht’. Koornneef had de eerste zelfstandig ondernemer moeten worden die een Jumbo Foodmarkt opent. De supermarktketen wil binnen enkele jaren in elke provincie een versmarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!