​‘Blokker-directeur Bohemen spande kort geding aan’

Robert Bohemen heeft een kort geding aangespannen tegen zijn ontslag als formule- en marketingdirecteur van Blokker. De rechtszaak zou afgelopen donderdag dienen, maar verdween ineens van de rol. Dat schrijft De Financiële Telegraaf.

Bohemen stemde volgens de directie niet in met het gevoerde beleid. Algemeen directeur Rob Heesen zou eind januari op advies van retailconsultant Eysink Smeets terug willen keren naar de oude formule van Blokker, maar Bohemen wilde alleen de identiteit aanscherpen. Nadat Heesen aan Bohemen vroeg zich toch achter de ommezwaai te scharen omdat er anders ‘geen vertrouwen meer is’, meldde Bohemen zich ziek.

Heesen en Bohemen concludeerden in mei 2016 ‘aan een huis te bouwen, waarvan de fundering niet deugt’, zo blijkt uit de processtukken. Door de introductie van nieuwe producten verslechtert onder meer de beschikbaarheid daarvan in de winkels. Drie van de tien producten die Blokker zegt te verkopen liggen niet in de winkels.

Waarom het kort geding niet doorging, is onduidelijk. Blokker Holding maakte vorige week bekend zich volledig op Blokker te focussen en toch door te gaan met de ombouw naar de Nieuwste Blokker. De winkelketen blijft met ruim vierhonderd vernieuwde winkels actief in ons land. Zo’n honderd winkels worden gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!