​Markthal is ‘beste winkelcentrum ter wereld’

​Markthal is ‘beste winkelcentrum ter wereld’

De Rotterdamse Markthal heeft de Viva Best of the Best Award van International Council of Shopping Centers (ICSC) gewonnen. Voor de verkiezing van beste winkelcentrum ter wereld was per continent een winkelcentrum genomineerd.

ICSC is een wereldwijde brancheorganisatie voor winkelcentra, met ruim zeventigduizend leden in meer dan honderd landen. De prijs werd uitgereikt tijdens een congres van die organisatie in Las Vegas Het is voor het eerst dat de Markthal de prijs wint. Wel won de Rotterdamse vershal vorig jaar al de Europese variant van de ICSC-award.

De Markthal hield onder meer het Amerikaanse Avalon en het Zuid-Afrikaanse Mall of Africa onder zich. Ontwikkelaar Provast ziet de prijs als ‘de bekroning der bekroningen’, zegt een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad.

Provast won voor de Markthal al verschillende prijzen voor winkelcentra en vastgoedprojecten. De hal kampt de laatste maanden met veel leegstand, met name onder versverkopers. Ondernemers klagen onder meer dat de Markthal door lokale bewoners niet wordt gebruikt voor de dagelijkse boodschappen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!