​Foodmarkt City dit jaar naar grote steden

Jumbo heeft dinsdag de eerste gemakswinkel onder de naam Foodmarkt City geopend. De supermarktketen wil dit jaar nog drie tot vijf vestigingen volgens die formule openen, om uiteindelijk op zo’n vijftig vestigingen uit te komen.

Het eerst filiaal is geopend in een voormalige La Place Marché in Groningen. Voor verdere expansie kijkt de Veghelse retailer eerst naar andere grote steden in ons land. “De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen, met name in de binnenstad”, stelt cco Colette Cloosterman-van Eerd. De combinatie van klantstromen werken, wonen, winkelen en studeren zorgt volgens haar voor een ander koopgedrag, met meer nadruk op gemak, snelheid, gezondheid en prijs.

Voor de ontwikkeling van Foodmarkt City by Jumbo, zoals het concept voluit heet, zijn elementen gecombineerd van Jumbo, Foodmarkt en La Place. De retailer zegt de opening aan te grijpen om een nieuwe productlijn te introduceren, met onder meer vers belegde broodjes en wraps, banketproducten en diverse éénpersoonsmaaltijden. In totaal liggen er ruim vijfhonderd nieuwe producten bij Foodmarkt City, waarvan een deel ook bij zo’n twintig bestaande filialen van Jumbo wordt geïntroduceerd.

Versbereide maaltijden zijn ook te bestellen via een speciale app, die voor Foodmarkt City in Groningen is gelanceerd. Jumbo bekijkt de mogelijkheid om de app ook in te zetten voor nieuwe filialen en de bestaande Foodmarkten, waarvan er drie in ons land zijn.

Jumbo gaat met de nieuwe gemaksformule de strijd aan met Albert Heijn, dat al meer dan tachtig filialen van AH to go heeft. Spar telt ongeveer dertig stadswinkels, terwijl ook ketens als Plus en Dirk met een stadsconcept actief zijn. "We doen het liever goed dan snel", aldus Cloosterman-van Eerder in Het Financieele Dagblad.

Bekijk de eerste Foodmarkt City by Jumbo op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!