Miss Etam-moeder nog in de rode cijfers

Miss Etam-moeder nog in de rode cijfers

Modeconcern FNG heeft 2016 afgesloten met een verlies van 2,8 miljoen euro. Dat is iets minder dan een jaar eerder, toen het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, Promiss, Claudia Sträter, Steps en Expresso drie miljoen euro in het rood stond.

Het verlies heeft betrekking op pro forma cijfers over 2016, waarbij wordt gedaan alsof alle bedrijfsonderdelen het volledige boekjaar onderdeel uitmaakten van FNG. Een keten als Brantano is echter pas in september vorig jaar overgenomen. Uit de geconsolideerde cijfers komt een verlies van 3,6 miljoen euro.

FNG was vorig jaar goed voor 459,8 miljoen euro omzet en een ebitda van 37,6 miljoen euro. Het Belgisch-Nederlandse concern spreekt zelf van een sterk jaar, waarin met name bij Miss Etam en Brantano een grondige herstructurering heeft plaatsgevonden. De twee ketens kwam uit op een ebitda van respectievelijk 2,9 en 4,4 miljoen euro.

FNG maakte vorige maand bekend een zakenbank in de arm te hebben genomen voor de uitgifte van obligaties, waarbij gemikt wordt op ‘een transactie van mogelijk enkele tientallen miljoenen euro’. Het concern hanteert een zogenoemde buy-and-build-strategie, dat is gericht op het verwerven van retail- en modeketens en het creëren van waarde. Onlangs werden Suitcase en Concept Fashion nog overgenomen in België. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends