Dit is de nieuwe look van Groos in Rotterdam

Na vier jaar een conceptstore op de Schiekade in Rotterdam draaiende te hebben gehouden, is Groos vorige week verhuisd. Binnen de havenstad uiteraard, want de voormalige RetailRookie verkoopt alleen producten van Rotterdamse merken en leveranciers. De nieuwe winkel is gevestigd in Het Industriegebouw en is met driehonderd vierkante meter een tikkeltje groter dan voorheen.

Groos heeft zich op het nieuwe adres onder meer naast MVRDV gevestigd. Zoals een goede buur betaamt, mocht het architectenbureau de ‘droomwinkel’ van Groos ontwikkelen. De verhuizing van een opkomende buurt naar een monumentaal gebouw is voor de retailer het startschot van een nieuwe koers. Groos richt zich meer op high-end design, kunst en samenwerkingen met verschillende creatievelingen. Zo werkt de conceptstore onder de naam Studio G elk kwartaal samen met een andere ontwerper.

Groos blijft op de nieuwe locatie trouw aan zijn oorspronkelijke concept: het promoten van lokaal talent uit Rotterdam naar een breder publiek. Zo vinden bezoekers op een helder roze muur originele kunstwerken uit de stad. Dankzij een donkerrood schappensysteem die van de vloer tot aan het plafond reikt, heeft Groos ruimte om producten uit te stallen en tegelijkertijd de gelegenheid om de winkelvloer in te zetten voor events of een tentoonstelling. 

De winkel aan het Achterklooster is vrijdag officieel geopend. Een uitbreiding in aantal winkels is vanwege het strikte Rotterdamse karakter lastig, vertelde medeoprichter Tjeerd Hendriks twee jaar terug als RetailRookie in RetailTrends.  Binnen Nederland zijn vrijwel geen steden met hetzelfde profiel als de havenstad, weet hij. “Marseille, Napels, Manchester en Valencia nemen wel nagenoeg dezelfde positie in en kunnen een optie zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in