Coolblue verstevigt koppositie als groeikanon

Coolblue verstevigt koppositie als groeikanon

Coolblue staat voor het derde jaar op rij aan kop in de RetailTrends Fabulous 40. De etailer behaalde tussen 2013 en 2015 een omzetgroei van 48,58 procent, blijkt uit de lijst die in het juninummer van RetailTrends is gepubliceerd.

Coolblue is opnieuw de enige retailer in de lijst met een omzetgroei boven de veertig procent. De nummers twee en drie, Suitsupply en Rituals, volgen op ruime afstand met respectievelijk 38,52 en 38,44 procent. Bax Music en Swiss Sense maken de top vijf compleet. De stijging van Coolblue in de gemeten periode hoger dan die van vorig jaar, toen naar de jaren 2012 tot en met 2014 werd gekeken en het percentage 45,67 procent bedroeg.

Bijna alle veertig retailers in de lijst hebben hun omzet in de gemeten periode zien groeien. Vorig jaar gold dat alleen voor de bovenste 25 namen. Alleen Agile, het moederconcern van Sacha, en Zeeman noteerden een daling tussen 2013 en 2015. De krimp van hekkensluiter Zeeman was, met een daling van 1,12 procent, kleiner dan die van de hekkensluiter van vorig jaar. “Daaruit kun je concluderen dat het gemiddeld gezien beter gaat in de retail”, zegt associate Anne Jansen van Capitalmind Corporate Finance, dat de lijst voor de vierde keer samenstelde.

De volledige RetailTrends Fabulous 40 staat in het juninummer van RetailTrends. Daarin wordt ingegaan op de opvallende verschuivingen in de lijst, wat we daaruit kunnen afleiden en reageren Nelson en Zeeman op respectievelijk hun stijging en daling. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!