Overname van Leen Bakker goedgekeurd

Overname van Leen Bakker goedgekeurd

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft toestemming voor de overname van Leen Bakker door Gilde Equity Management. Het investeringsbureau koopt de woonwinkelketen van Blokker Holding.

Blokker Holding en Gilde maakten de overname vorige maand al bekend, maar lieten destijds weten nog te wachten op goedkeuring van de mededingsautoriteit. Gilde is al eigenaar van Kwantum, dat net als Leen Bakker actief is in het laagsegment.

De ACM concludeert nu dat Kwantum en Leen Bakker voor wooninrichting veel verschillende producten aanbieden, zoals meubels, raam- en vloerbedekking en verlichting. De toezichthouder zegt de gevolgen van de overname voor de concurrentie te hebben onderzocht en dat is gebleken dat er voldoende andere aanbieders overblijven waar consumenten terecht kunnen voor deze producten. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken bezwaar aantekenen tegen het besluit.

Leen Bakker was vorig jaar goed voor een omzet van 334 miljoen euro, wat een groei van 2,7 procent was ten opzichte van een jaar eerder. De jaaromzet van Kwantum ligt boven de 250 miljoen euro. Gilde wil beide merken naast elkaar laten bestaan.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!