Wereldwinkel-vereniging verwacht ‘sowieso ontslagen’

Wereldwinkel-vereniging verwacht ‘sowieso ontslagen’

De Landelijke Vereniging van Wereldwinkels besluit woensdag over een reddingsplan voor de organisatie. “Helaas verwacht het bestuur daarbij sowieso ontslagen”, zegt voorzitter Michèl Evers tegenover NRC Handelsblad.

De organisatie achter het grootste deel van de Nederlandse Wereldwinkels leed in 2015 een verlies van 256 duizend euro op een begroting van 1,1 miljoen euro. Dat werd onder meer veroorzaakt door dalende inkomsten uit contributie van en betaalde diensten voor winkeliers. Van de in totaal 312 winkels zijn er nog 177 lid van de stichting, nadat 66 zich in 2013 vanwege een conflict afsplitsten.

De Wereldwinkel ondervindt last van het feit dat het vooral vrijwilligers zijn die de zaken draaiende houden. “Veel vrijwilligers zijn begonnen in de jaren zeventig, die worden nu oud”, aldus Evers. Ook zijn vervangers volgens hem moeilijk te vinden, omdat steeds meer organisaties vrijwilligers nodig hebben.

De winkels hebben verder te kampen met een ‘stoffig imago’. Vestigingen in onder meer Leiden, Den Bosch en Ede zijn inmiddels gemoderniseerd. “Idealisme is nog steeds nodig, maar we moeten ook professionaliseren”, zegt Evers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!