Retailers houden omzetgroei vast

Retailers houden omzetgroei vast

De Nederlandse detailhandel heeft in april 4,7procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Het is de vierde maand op rij dat retailers een stijging van rond de vijf procent boeken, blijkt uit cijfers van het CBS.

De non-foodsector groeide met vier procent net iets harder dan foodretailers, die een plus van 3,7 procent boekten. Winkels in dhz, keukens en vloeren zagen met 5,4 procent de sterkste groei. Ook drogisterijen, die in maart nog een lichte krimp noteerden, boekten nu weer een groei van 4,7 procent. Winkels in schoenen- en lederwaren bleven met een groei van 0,4 procent nagenoeg stabiel, terwijl die branche in maart nog goed was voor bijna dertien procent groei.

Binnen de foodsector kwam de groei vooral van supermarkten, die een omzetstijging van vier procent zagen. Speciaalzaken boekten 1,7 procent meer omzet dan in april 2016. 

De onlineomzet steeg in april met bijna achttien procent ten opzichte van een jaar eerder. Pure onlineplayers groeiden met een kwart, terwijl multichannelers een stijging van dertien procent noteerden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!