DekaMarkt en Dirk krikken winst verder op

DekaMarkt en Dirk krikken winst verder op

Detailresult Groep heeft in 2016 een nettowinst van 40,4 miljoen euro geboekt. Dat is bijna twintig procent meer dan een jaar eerder, toen het moederbedrijf van DekaMarkt en Dirk goed was voor een winst van 33,8 miljoen euro.

De consumentenomzet over 2016 komt uit op 2,03 miljard euro, zo blijkt uit het jaarverslag van het supermarktconcern. Dat is een fractie minder dan een jaar eerder, al telde het boekjaar toen een week extra. Verder blijkt dat Detailresult vorig jaar in totaal 39,3 miljoen euro investeerde in onder meer nieuwe vestigingspunten, verbouwingen van bestaande filialen en de uitrol van een nieuw winkelconcept. Een jaar eerder was dat nog 40,9 miljoen euro.

Detailresult verwacht dit jaar twintig miljoen euro meer te investeren. Het extra geld wordt met name in bestaande filialen gestoken.

Detailresult telde aan het eind van het jaar 198 supermarkten, negen meer dan een jaar eerder. De meeste nieuwe winkels werden in het vierde kwartaal geopend. Dertien vestigingen van DekaMarkt werden vorig jaar omgebouwd naar het nieuwe concept, wat het totaal op 55 vestigingen brengt. Dirk verwelkomde op zijn beurt de eerste stadswinkel in Amsterdam.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!