Appdate: Zoek je binnendeur uit in 3D

Appdate: Zoek je binnendeur uit in 3D

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van IKEA, Skantrae en Feeding America.

IKEA
IKEA komt later dit jaar met een app waarmee gebruikers kunnen zien hoe meubels in hun huis zouden staan. De retailer werkt daarvoor samen met Apple, zegt head of digital transformation tegen CNN. De app moet komende herfst gelanceerd worden en laat gebruikers producten in 3D in hun eigen huis bekijken. De applicatie start met vijf- tot zeshonderd artikelen, en wordt geleidelijk uitgebreid. 

De augmented reality-app is een van de manieren waarop IKEA zich wil aanpassen aan het veranderende klantgedrag. Ook de samenwerking met Amazon die deze week van start ging sluit daarbij aan. Daarnaast wil IKEA zijn kleinere winkelconcept voor het ophalen van online bestellingen. “Voor de meeste consumenten is de dichtstbijzijnde IKEA te ver weg”, zegt een woordvoerder. IKEA heeft momenteel 44 van deze click & collect-winkels. 

Skantrae
De app van IKEA en Apple laat nog even op zich wachten, maar dat geldt niet voor de augmented reality-app van Skantrae. De deurleverancier heeft een mobiele tool ontwikkeld waarmee gebruikers ruim 250 binnendeuren kunnen bekijken in hun eigen woonruimte. De gebruiker opent in de app zijn camera en kan vervolgens een van de binnendeuren virtueel en in 3D aan de ruimte toevoegen. ‘De bestaande ruimte smelt samen met de gekozen deur’, aldus het bedrijf uit Zevenaar.

De gebruiker kan door het assortiment swipen en zo bepalen welke deur het beste in de ruimte past. Daarna kunnen details zoals de kleur, het beslag en eventueel een glasset gekozen worden. Ook de brochure van Skantrae is binnen de app in 3D te bekijken. Daarvoor moet de gebruiker de brochure op tafel leggen en met de camera op een pagina met een app-icoontje richten.

MealConnect
De cijfers over voedselverspilling verraden dat er nog een wereld te winnen is. Ongeveer een derde van het voor menselijke consumptie geproduceerde voedsel wordt verspild of gaat verloren, stelt de Europese Rekenkamer. In de Verenigde Staten gaat het om 72 miljard pond voedsel, als we Feeding America moeten geloven. De non-profitorganisatie, met ruim tweehonderd voedselbanken verspreid over het land, heeft nu een nieuw platform ontwikkeld om een deel van het eten een tweede kans te geven. Na een pilot van liefst drie jaar, is eerder deze maand de het platform MealConnect gelanceerd.

MealConnect is zowel via een website als app te bereiken. Bedrijven, waaronder restaurants en supermarkten, kunnen daar een gratis account aanmaken en aangeven als ze overtollig voedsel willen doneren. De lokale voedselbank krijgt een melding en zorgt ervoor dat het eten wordt opgehaald en wordt verspreid onder zijn ‘klanten’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!