ABN Amro maakt betalen met ring mogelijk

Een kleine groep klanten van ABN Amro kan in winkels betalen met een ring. Eind dit jaar moet dat voor alle klanten van de bank mogelijk zijn.

ABN Amro zegt wereldwijd de eerste bank te zijn die betalen met een ring mogelijk maakt. De ringen zijn gemaakt door het Britse bedrijf Kerv en zijn voorzien van een NFC-chip, waardoor er contactloos mee kan worden betaald. Net als bij gewone contactloze betalingen, werkt de ring alleen zonder pincode bij bedragen tot 25 euro, zegt een woordvoerder tegen NOS.

De bank werkt voor de proef onder meer samen met Mastercard en zegt verder te experimenteren met betalen met een horloge. Ook is ABN Amro op zoek naar meer partners om mee samen te werken.

Betaalbedrijf Visa bracht eerder al zijn NFC Ring op de markt. Eén op de drie betalingen in Nederland is inmiddels contactloos, terwijl twee op de drie betaalautomaten ervoor geschikt zijn. 
 

Reacties 1


Jan Janssen 23 jun, 10:53

Wat heeft dit nou weer voor zin? We kunnen al betalen met pinpas en met de telefoon en op termijn met je vingerafdruk of irisscan, waarom moet daar een ring bij??

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!