Bellamy Gallery maakt zich op voor buitenland

Bellamy Gallery maakt zich op voor buitenland

Bellamy Gallery opent binnenkort een winkel in het Belgische Knokke. De RetailRookie van 2016 ziet dit als een test voor verdere uitbreiding in België en Duitsland, vertelde medeoprichter Mireille van der Sprong donderdag tijdens Jaarcongres Trends & Transities in Retail.

Bellamy Gallery is ruim een jaar actief en boekte tot nu toe 1,3 miljoen euro omzet. Ook heeft het modelabel volgens Van der Sprong een positieve ebitda en tien procent terugkerende klanten. Eerder sprak zij al de ambitie uit binnen vijf jaar tien miljoen omzet te willen draaien, bij maximaal tien winkels. Het concept voor duurzaam geproduceerde kleding heeft inmiddels zes vestigingen in Nederland.

Van der Sprong zei eerder al dat Belgen en Duitsers ‘dol op Bellamy Gallery zijn’. Het bonbedrag van klanten uit die landen die in de winkel in Amsterdam komen, ligt volgens haar drie keer zo hoog. 

Bellamy Gallery is momenteel op zoek naar nieuw groeikapitaal. Daarvoor wordt volgens Van der Sprong gesproken met verschillende investeerders. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!