Het beste van RetailTrends: week 25

Het beste van RetailTrends: week 25

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Zo wordt Hunkemöller een miljardenbedrijf
Nederlandse retailers met een miljardenomzet, ze zijn dun gezaaid. Alleen grote namen als HEMA, Action en de bekendste supermarkten van ons land weten hoe het is om negen nullen te mogen schrijven. Hunkemöller is hard op weg zich in dat rijtje te scharen.

Amazon koopt Whole Foods, wat betekent dat (voor Ahold Delhaize)?
Amazon wordt de nieuwe eigenaar van supermarktketen Whole Foods. Het nieuws van de overname gaat als een schok door retailland; niet alleen in de supermarktbranche en zeker ook niet alleen in de Verenigde Staten. Gaat Amazon het totale retaillandschap domineren?

Hoe een oude HEMA-winkel de blikvanger van Enschede werd
HEMA nam na 83 jaar afscheid van zijn winkel in de Enschedese binnenstad. De retailer vond een nieuwe plek in het winkelhart van Enschede, waardoor het winkelend publiek in de Kalanderstraat een tijd lang tegen een leegstand pand aan moest kijken. Architectenbureau BFAS ontwierp een nieuw, opvallend winkelcomplex, die inmiddels wordt gevuld door Douglas, G-Star Raw, Snipes, Superdry en Costes.

Zo maak je een omslag in retail
De transities in retail bieden kansen, maar vragen ook om andere vaardigheden. Wat kun je morgen al anders doen en hoe maak je op langere termijn het verschil? Het kwam allemaal aan bod tijdens Jaarcongres Trends & Transities in Retail. Een terugblik op de derde editie van het congres in zeven quotes. 

Zo ziet de winkel van Max Verstappen eruit
Sinds Max Verstappen een stoeltje bezit in de Formule 1, kijken Nederlanders weer massaal naar de koningsklasse van de autosport. De populariteit van de pas 19-jarige coureur van Red Bull Racing is ongekend. Zijn merchandise vond al gretig aftrek via Verstappenshop.nl, dus kon een fysieke locatie niet uitblijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!