Daniel Ropers weg bij bol.com

Daniel Ropers weg bij bol.com

Ceo Daniel Ropers vertrekt na negentien jaar bij bol.com. Hij wordt opgevolgd door Huub Vermeulen, die al zestien jaar bij de webwinkel betrokken is.

Ropers wordt per 1 oktober ceo bij Springer Nature, een uitgeversgroep op het gebied van wetenschap en educatie. Hij noemt zijn vertrek bij bol.com ‘een van de moeilijkste besluiten uit mijn leven’. “Bol.com kan voortbouwen op de succesvolle strategie van de afgelopen jaren.”

Ropers was sinds de oprichting in 1998 betrokken bij bol.com. Als consultant van McKinsey schreef hij in opdracht van het Duitse mediaconcern Bertelsmann een businessplan voor een online winkelkanaal. Onder zijn leiding groeide bol.com uit tot de grootste webwinkel van Nederland, met vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro. 

De overstap naar een educatieve en wetenschappelijke uitgeverij heeft met zijn achtergrond te maken, zegt Ropers tegen Het Financieele Dagblad. “Wetenschap kreeg ik met de paplepel ingegoten”, zegt hij, verwijzend naar zijn ouders die beiden in de wetenschap werkten.

Huub Vermeulen is sinds 2001 in dienst van bol.com als chief operations officer. Hij zal de koers van zijn voorganger doorzetten, zegt hij in een toelichting. Daarbij verwijst hij onder meer naar de inmiddels zestienduizend verkooppartners in Nederland en België die bij bol.com zijn aangesloten. “Ons geloof in samenwerken en faciliteren in een retailnetwerk zijn stevig verankerd in de manier waarop wij bol.com verder ontwikkelen.”

Daniel Ropers is op 7 september een van de sprekers tijdens het Retail & Brands Festival. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!