De week in vijf interviews

De week in vijf interviews

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf interviews.

A.S. Watson houdt vast aan fysieke winkels
Kruidvat is de grootste retailer van Nederland, als je naar het aantal winkels kijkt. Toch is de drogisterijketen goed voor slechts een fractie van zijn moederbedrijf A.S. Watson. Liefst 13.300 winkels telt het retailconcern uit Hongkong. En daar komen er dit jaar 1400 bij, vertelt coo Malina Ngai Man-lin.

Lees verder bij de South China Morning Post: http://bit.ly/2uqLqFf.

De retail is overbewinkeld
De shakeout in retail is nog lang niet voorbij. Althans, dat is Tommy Hilfiger van mening. Hij zegt dat er nog altijd sprake is van ‘overbewinkeling’, door een teveel aan winkels en merken. De modeontwerper deelt zijn visie op de retail.

Lees verder bij The Street: http://bit.ly/2tro4m1.

De toekomst is zonnig
Winkels die sluiten en moeilijke marktomstandigheden voor retailers, Laurent Potdevin heeft er geen boodschap aan. De toekomst van de retail ziet er juist zonnig uit, stelt de ceo van Lululemon. “Maar het ziet er wel anders uit dan we vandaag ervaren. De retail zal moeten evolueren.”

Lees verder bij Fortune: http://for.tn/2r8KAzN.

Amazon en Whole Foods passen bij elkaar
De retailbranche was in rep en roer na de overname van Whole Foods door Amazon. Zelfs op de beurzen brak de paniek uit: concurrenten als Ahold Delhaize en Kroger leverden flink in. Ceo Rodney McMullen van die laatstgenoemde keten geeft nu zijn visie op de recente ontwikkelingen.

Lees verder bij CNBC: http://cnb.cx/2tt3lxX.

IKEA ziet ook kansen na de brexit
IKEA is al dertig jaar in het Verenigd Koninkrijk actief. Na een lange periode waarin geen nieuwe winkels werden geopend, ziet de Zweedse retailer opeens grote kansen in de winkelstraat. Vooral dankzij ‘order and collection points’ (OCP’s), vertelt countrymanager Gillian Drakeford.

Lees verder bij Retail Gazette: http://bit.ly/2rI5moT