A.S. Watson groeit vooral hard in het Verenigd Koninkrijk

A.S. Watson groeit vooral hard in het Verenigd Koninkrijk

A.S. Watson heeft vorig jaar drie procent meer omzet geboekt in zijn Europese winkels. De omzet kwam uit op omgerekend 8,4 miljard euro. In lokale valuta nam de omzet met acht procent toe, zo blijkt uit het jaarverslag van moederbedrijf CK Hutchison Holdings.

Het drogisterijconcern telde eind vorig jaar 7328 winkels in Europa, waaronder van Kruidvat, Trekpleister en Ici Paris XL. Dat zijn er 266 meer dan een jaar eerder. De vergelijkbare omzet groeide in Europa met 3,8 procent. De ebitda liep tegelijkertijd op van 788,3 naar 815,3 miljoen euro.

De groei komt met name uit het Verenigd Koninkrijk, waar onder meer The Perfume Shop en Superdrug actief zijn. Die tak heeft ‘aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn prestaties en was een belangrijke groeimotor’ voor de health & beauty-tak. Ook in Oost-Europa liep de omzet hard op, al komt dat vooral doordat de activiteiten in Turkije daar voortaan ook onder vallen.

A.S. Watson telt in totaal 13.331 winkels, verdeeld over dertien formules in 25 landen. De totale omzet van de retailtak van Hutchinson lag vorig jaar op 17,1 miljard euro. Vorige week werd al bekend dat het moederbedrijf van Kruidvat dit jaar veertienhonderd nieuwe winkels wil openen, veelal in Azië. Vorig jaar werden 931 nieuwe winkels geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!