Plus groeit in omzet en marktaandeel

Plus groeit in omzet en marktaandeel

Plus heeft zijn omzet in de eerste 26 weken van dit jaar met 4,9 procent zien groeien. Daarmee groeit de supermarktketen naar eigen zeggen voor het vierde jaar op rij harder dan de markt.

De omzet van Plus kwam in het eerste halfjaar uit om 1,2 miljard euro. Ook voerde de retailer zijn marktaandeel op van 6,24 naar 6,33 procent. De groei komt onder meer door de winkels van de nieuwe Briljant 2.0-formule, die naar eigen zeggen boven verwachting presteren. De eerste vestiging volgens dat concept opende in november vorig jaar in Abcoude, terwijl in het eerste halfjaar van 2017 winkels in IJsselstein, Schoonhoven en Rotterdam volgden. Eind dit jaar wordt de pilot geëvalueerd.

De snelle Express-bezorgservice wordt inmiddels in 176 winkels aangeboden, meldt de supermarktketen verder. Klanten krijgen online bestelde boodschappen daarmee binnen twee uur thuisbezorgd. Naast de Express-levering vanuit de winkels heeft Plus een reguliere bezorgservice, waarvoor naar verwachting volgend jaar een speciaal e-dc in Utrecht wordt geopend.

Plus laat verder weten dat de bouw van zijn nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum in Tiel begin volgend jaar moet starten. Eerder was het plan nog om daar halverwege dit jaar al mee te beginnen. Door dit nieuwe dc komen 260 banen te vervallen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!