Kappersketen Brainwash in Franse handen

Provalliance Group is de nieuwe eigenaar van Brainwash Kappers. De Europese marktleider in de kappersbranche neemt de Nederlandse keten over van investeerder 3RS en Ivo Priem.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Een verkoop van Brainwash is ‘altijd wel de bedoeling geweest’, zegt Priem in De Financiële Telegraaf. Hij werd in 2015 mede-eigenaar van het bedrijf wist het verlies van de keten naar eigen zeggen in twee jaar tijd om te zetten in een positief bedrijfsresultaat van 6,5 miljoen euro op een omzet van 44 miljoen. Daartoe zegt hij de helft van de overhead te hebben afgeschaft en de inkoopprijs met de helft te hebben verminderd. De overname betekent volgens hem 'carrièreperspectief voor alle medewerkers, zowel nationaal als internationaal'.

Brainwash Kappers is marktleider in Nederland en heeft zo’n tweehonderd vestigingen. De Franse Provalliance Group heeft is met een omzet van 365 miljoen euro marktleider in Europa en voert elf formules, samen goed voor 2900 kapsalons.

Brainwash Kappers fuseerde in 2014 met Clubkappers, waardoor de grootste keten van het land ontstond. Priem zei vorig jaar nog in RetailTrends uiteindelijk driehonderd vestigingen in Nederland te willen en uitbreiding naar het buitenland niet uit te sluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!