Vakcentrum wil coulance voor door corona getroffen retailers

Vakcentrum wil coulance voor door corona getroffen retailers

Het Vakcentrum waarschuwt dat de omzetten als gevolg van het coronavirus flink kunnen teruglopen. De brancheorganisatie voor zelfstandig retailondernemers roept verhuurders op tijdelijk huurverlaging toe te passen als ondernemers in de problemen dreigen te komen en hoopt dat ze coulant omgaan met ontstane huurachterstanden.

Het Vakcentrum vraagt daarnaast de Belastingdienst het invorderingsbeleid aan te passen. "Dat kan door verzoeken tot uitstel van afdracht van omzetbelasting eenvoudig te maken, voorlopige aanslagen Vennootschapsbelasting (VpB) en Inkomstenbelasting op te schorten en soepel om te gaan met verzoeken tot uitstel van de aangifte over 2019."

Brancheorganisatie ANKO pleit voor een 'gerichte set noodmaatregelen' voor de kappersbranche. In Noord-Brabant zijn de eerste kapsalons gesloten omdat de eigenaar of personeelsleden het virus hebben of in contact zijn geweest met mensen die besmet zijn. "Dit is een dramatische ontwikkeling voor deze bedrijven." Maar ook kapsalons die nog open zijn, voelen volgens ANKO de gevolgen. "Klanten blijven weg, met omzetverlies tot gevolg."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!