'Holland & Barrett-koper wil een miljard lenen'

L1 Retail wil een groot deel van de koopsom van Holland & Barrett betalen via leningen. De Russische koper zou voor achthonderd miljoen pond (913 miljoen euro) aan leningen willen ophalen. Inclusief doorlopend krediet komt de totale schuld op zo’n miljard pond te liggen, stellen bronnen uit de banksector tegenover Reuters.

L1 Retail maakte vorige maand bekend Holland & Barrett over te nemen voor 1,77 miljard pond. Het betekent de eerste overname van de retailtak van LetterOne, dat in 2013 werd opgericht door de Russische miljardair Mikhail Fridman. De strategie van het concern is het bouwen van een portfolio aan leidende bedrijven per sector.

De schuldfinanciering wordt geregeld door zakenbanken Citigroup, HSBC en UBS en wordt waarschijnlijk nog voor de zomerperiode in gang gezet. Banken proberen doorgaans te voorkomen dat er leningen in de zomerperiode worden opgehaald, omdat potentiële investeerders vakantie vieren. Ze hebben echter meer tijd nodig voor hun research, omdat Holland & Barrett een nieuwe naam is op de kredietmarkt.

L1 Retail neemt Holland & Barrett over van Nature’s Bounty, dat sinds 2010 in handen is van investeringsmaatschappij Carlyle. De gezondheidswinkelketen heeft zo'n veertienhonderd winkels in zestien landen, waaronder 187 in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!