'Sligro wijst bod Jumbo op Emté af'

'Sligro wijst bod  Jumbo op Emté af'

Jumbo heeft een bod bij Sligro Food Group neergelegd om de supermarkten van Emté over te nemen. Jumbo zou het bod samen met een andere keten hebben uitgebracht. Dat meldt De Financiële Telegraaf op basis van bronnen in de markt.

Het is onduidelijk om welke andere keten het gaat. Jumbo laat desgevraagd weten ‘voorlopig niet op deze geruchten in te gaan’. Sligro Food Group laat via een persbericht weten een ‘niet bindende en voorwaardelijke bieding op Emté’ te hebben ontvangen, zonder daarbij de naam van Jumbo te noemen. Het ging volgens het concern om een ‘niet bindende en voorwaardelijke bieding’ en die zijn nu ‘niet opportuun’. Sligro zegt pas na de evaluatie van Emté op 20 juli naar buiten te treden met mogelijke toekomstscenario’s. ‘Zoals telkens eerder gecommuniceerd houden wij daarbij alle opties open maar heeft een verkoop van de activiteiten duidelijk niet onze voorkeur’, klinkt het vanuit Sligro.

Het bod is volgens De Financiële Telegraaf juist ‘dermate hoog’, dat het voor Sligro moeilijk wordt om te laten lopen. Analisten houden er al langer rekening mee dat het concern zijn supermarktketen van de hand doet om zich volledig op de groothandelsdivisie te kunnen focussen. Emté kampt met dalende omzetten en ook een nieuw winkelconcept leidt nog niet tot de gewenste verbeteringen.

Emté telt 131 supermarkten, die samen goed zijn voor 827 miljoen euro. Jumbo nam de afgelopen jaren al de supermarkten van Super de Boer en C1000 over. Vorig jaar werd restaurantketen La Place gekocht.

Reacties

Hap, Slik, Weg!
Jumbo blijft kopen, en dat is wel te begrijpen, maar kunnen ze dat allemaal wel aan?

Geplaatst door Reinder Koornstra op 6 juli 2017 om 13:37

Deze overname is logisch en zou de oude sentimenten voorgoed doen verdwijnen. Plus zou goede partner zijn, temeer omdat daarmee een (her)toetreding tot Superunie vergemakkelijkt wordt. Versterking van de inkooppositie en uitzicht op verdere samenwerking, bijv op het gebied van e-commerce, blijft een wenkend perspectief! Niet alleen voor Jumbo, maar voor alle marktpartijen.

Geplaatst door Ton Bos op 6 juli 2017 om 14:15

Deze overname hing natuurlijk al maanden in de lucht. Na de recentelijk slechte resultaten van Emté in de cijfers van Sligro, werd al duidelijk dat deze formule niet kan opboksen tegen de concurrentie.

Ik verwacht ook dat Plus of Coop mogelijk wel eens de andere keten kan zijn.

@ Reinder
Vergeleken met C1000 en Super de Boer is deze overname peanuts voor Jumbo, bovendien hebben ze door deze overnames gigantisch veel kennis opgedaan rondom integratie en optimalisatie. Ik voorzie daar absoluut geen problemen.

Geplaatst door Seb Seb op 6 juli 2017 om 14:52

Laatste nieuws

RetailTrends