HAL vergroot aandeel in Coolblue

Investeerder HAL Holding heeft zijn belang in Coolblue vergroot van twintig naar ruim dertig procent. Daartoe nam het aandelen over van twee van de drie oprichters.

HAL heeft nu 30,1 procent van de retailer in handen. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt. De investeerder nam in maart vorig jaar een belang in Coolblue, nadat medeoprichters Paul de Jong en Bart Kuijpers een stapje terug deden. Ceo Pieter Zwart zag met HAL mogelijkheden om uit te breiden in Europa en op termijn naar de beurs te gaan.

Coolblue boekte vorig jaar een omzet van 857 miljoen euro, een groei van 55 procent. Bovendien verdubbelde het zijn nettowinst tot 8,9 miljoen euro. Dit jaar verwacht de retailer de omzetgrens van één miljard euro te passeren. Recent werd een Franstalige versie van de Belgische webshop gelanceerd, wat Zwart ‘een wezenlijke stap om verder Europa in te gaan’ noemde. Coolblue is buiten ons land vooralsnog alleen in België actief, waar het naast een webshop ook drie fysieke winkels heeft.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!