Jumbo wil Sligro niet onder druk zetten

Jumbo ziet af van het bod op Emté als Sligro daar negatief tegenover blijft staan. “We willen ons bod op vriendelijke wijze toelichten en als Sligro dat niet wenst, respecteren we dat”, zegt cfo Ton van Veen in De Financiële Telegraaf.

Jumbo zou samen met Coop zo’n driehonderd miljoen euro over hebben voor de Emté-supermarkten. Sligro liet weten de ‘agressieve toenadering’ van Jumbo niet op prijs te stellen. Van Veen zegt de ontwikkelingen rondom Emté ‘met belangstelling te volgen’ en dit ‘op enig moment kenbaar te hebben gemaakt’ bij Sligro. “Maar van vijandigheid is wat Jumbo betreft geen enkele sprake.”

Sligro deelt op 20 juli de resultaten van een onderzoek naar de strategische opties voor Emté. Daarin liggen volgens de top van het foodconcern alle opties open, al heeft een verkoop ‘niet de voorkeur’. De supermarktketen was vorig jaar goed voor 29 procent van de omzet en zes procent van het bedrijfsresultaat van Sligro.

Sligro wees een bod van Jumbo op Emté donderdag af. Van Veen zegt ‘een aantrekkelijke propositie voor alle stakeholders’ te kunnen bieden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!