D.I.O. opent eerste stationswinkel

D.I.O. opent eerste stationswinkel

D.I.O. heeft dinsdag een vestiging geopend op het treinstation van Alkmaar. Het is de eerste ‘drogist-to-go’ van de drogisterijketen.

De winkel heeft een oppervlakte van 95 vierkante meter en is volgens D.I.O. zowel ‘de ideale drogist’ voor buurtbewoners als reizigers. Het assortiment is deels toegespitst op de ‘gehaaste reiziger’. Zo kunnen zij er nog snel hooikoortsmiddel, tandenstokers of een paraplu kopen. Ook is er een apotheekafhaalpunt om herhaalrecepten op te halen. De stationsdrogist is geopend door ondernemer Harry Piet, die in totaal negen vestigingen verspreid over Noord-Holland heeft. 

D.I.O. fuseerde eind vorig jaar met branchegenoot DA. Directeur Jos Jongstra van het gecombineerde bedrijf liet onlangs weten op termijn een van beide formules te laten vallen. “Investeren in beide formules is onhoudbaar”, stelde hij. Beide drogisterijketens hebben zo’n tweehonderd winkels. 

Reacties

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends