Jumbo kan bouwen aan Foodmarkt in Tilburg

Jumbo opent waarschijnlijk eind volgend jaar een Foodmarkt in Tilburg. De supermarktketen gaat eind september met de bouw van de megasupermarkt van start, zegt Casper Grondel van projectontwikkelaar Consortium Stappegoor in het Brabants Dagblad.

De komst van een Jumbo Foodmarkt naar Tilburg werd in mei vorig jaar al bekendgemaakt. De bouw stuitte op protesten van onder meer de provincie en lokale ondernemers. Inmiddels heeft ook de laatste opponent, bioskoop Euroscoop, zijn bezwaar tegen de omgevingsvergunning ingetrokken. “De vlag gaat uit, dit is voor het gebied een heel belangrijk moment”, aldus Grondel.

Euroscoop is met de gemeente tot nieuwe afspraken gekomen. De bioskoopketen gaat akkoord met vijfhonderd vierkante meter horeca bij de Jumbo Foodmarkt en ziet af van een concurrentiebeding. Ook zijn er afspraken gemaakt over de tarieven voor parkeren, waarbij bezoekers van de bios korting krijgen.

Jumbo heeft momenteel al zeven filialen in Tilburg. De supermarktketen heeft daarnaast Foodmarkten in Amsterdam, Breda en Veghel en bouwt momenteel al een nieuw filiaal in Leidsche Rijn Centrum. Jumbo wil ook een Foodmarkt openen in Naaldwijk, maar zag daar in mei hoe de Raad van State voorlopig een streep door het lokale nieuwbouwproject zette.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!