Unibail-Rodamco haalt minder huur op in Nederland

Unibail-Rodamco haalt minder huur op in Nederland

Vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco heeft in alle landen meer huur geïnd, behalve in Nederland. In ons land liepen de huurinkomsten terug van 31 naar 29 miljoen euro, zo blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers.

“De manier waarop in Nederland retail wordt bedreven, is minder ver ontwikkeld dan in andere landen”, stelt cao Jaap Tonckens in Het Financieele Dagblad. Vorig jaar zei hij al dat retailers in ons land niet voldoende investeren. De huurinkomsten van Unibail-Rodamco dalen al zo’n twee jaar in ons land.

De vastgoedeigenaar ziet echter dat het steeds beter gaat. “Ik hoop dat we aan het einde van het jaar ook in Nederland stijgende huurinkomsten kunnen laten zien”, aldus Tonckens.

De totale huurinkomsten van Unibail-Rodamco liepen in het eerste halfjaar met 1,7 procent op naar 794 miljoen euro. Winkelcentra zijn daarbij goed voor een groei van 4,1 procent naar 670 miljoen euro. Vooral in Spanje en Oostenrijk groeit het bedrijf hard, met respectievelijk 11,2 en 8,6 procent. De vergelijkbare huurinkomsten uit winkelcentra liepen met 3,4 procent op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!