Schoeninnovatielab SLEM failliet verklaard

Schoeninnovatielab SLEM failliet verklaard

Innovatiecentrum SLEM is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Breda. Het bestuur van de Waalwijkse stichting is als gevolg daarvan opgestapt.

SLEM verkeerde al langer in financiële problemen en kampte met 670 duizend euro aan schulden. De gemeente Waalwijk toonde zich eerder nog bereid steun te verlenen, maar deze maand bleek dat er toch geen draagvlak was om 'gemeenschapsgeld over te maken aan een stichting die zoveel schulden heeft gemaakt’. Daardoor zag SLEM zich deze maand genoodzaakt het faillissement aan te vragen.

Vertrekkend voorzitter Dick de Cloe zegt zijn functie niet langer verantwoord te kunnen uitoefenen en reageert ontstemd op de gang van zaken. “De gemaakte afspraken worden van de zijde van de gemeente Waalwijk niet nagekomen”, stelt hij.

SLEM richtte zich op technologische innovatie in de schoenenbranche. Oprichter Nicoline van Enter noemde het ter plekke 3D-printen van schoenen in de winkel vorig jaar in RetailTrends ‘de redding van retail’. Met verschillende retailers, waaronder vanHaren, was SLEM volgens haar al in gesprek om 3D-printen in de winkel te implementeren. Van Enter stapte in september al op bij SLEM.
 

Reacties 1


Armand Gelkopf 27 jul, 22:30

Waalwijk wordt geleid door oude inkompetente amateurs. Zij zouden beter op pensioen gaan. Nicoline Van Enter heeft de school internationaal op de kaart gezet, maar werd tegengewerkt door een bende zeer domme oude schepsels die niet weten in welke wereld wij vandaag leven en werken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!