SLEM zet activiteiten voort onder nieuwe naam

SLEM zet activiteiten voort onder nieuwe naam

Het team achter innovatiecentrum SLEM zet zijn activiteiten door onder de naam The Footwearists. Het faillissement van de stichting betekent niet dat er geen toekomstperspectief is, stelt oprichter Nicoline van Enter tegen RetailNews. “We hebben de afgelopen maanden juist een enorme groei doorgemaakt.”

SLEM werd vorige maand failliet verklaard, nadat de gemeente Waalwijk besloot niet langer geld in de stichting te steken. Het innovatiecentrum had volgens Van Enter flinke kosten gemaakt voor de fusie met en opbouw van het nieuwe Nederlandse Leder- en Schoenenmuseum in de stad. Toen die ‘vanwege een veranderend politiek klimaat’ plots niet meer werden vergoed, zag SLEM zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen.

De gemeente kiest er volgens Van Enter voor om zich op de lokale activiteiten te richten. “Onze activiteiten waren juist heel internationaal en dat begreep men niet.”

De oprichter is ervan overtuigd met The Footwearists een zelfvoorzienende organisatie neer te kunnen zetten. De twee bestaande klassen van SLEM Educatie worden door het bedrijf voortgezet. Bovendien zijn er plannen om op grotere schaal en in grotere plaatsen en in het buitenland aan de slag te gaan met technologische innovatie in de schoenenbranche.

The Footwearists is voorlopig een nomadisch instituut en gaat gebruikmaken van een gelieerd schoenenlab in Italië, nu het eigen lab in Waalwijk verkocht zal worden door de curator van SLEM. Ondertussen werkt Van Enter toe naar een nieuwe locatie waar de activiteiten worden voortgezet. “Rotterdam is de meest logische optie vanwege de connectie met lokale productie, maar ook Eindhoven is een mogelijkheid.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!