Groen licht voor miljardeninvestering van Aldi

Groen licht voor miljardeninvestering van Aldi

Aldi kan beginnen aan het grootste renovatieproject uit de geschiedenis van de supermarktketen. Er wordt liefst 5,2 miljard euro geïnvesteerd in de modernisering van alle vestigingen, zo laat de Duitse retailer woensdag weten.

Aldi Nord gaat de komende jaren alleen in Duitsland alle 2300 vestigingen op de schop nemen. Het ombouwproject draagt de naam ANIKo (Aldi Nord Instore Konzept) en moet de winkels ‘lichter en vriendelijker’ maken, waarbij meer ruimte is voor versproducten. Verkoopdirecteur Thorsten Kinzel, die verantwoordelijk is voor de metamorfose, spreekt van een ‘allround concept voor een ultramoderne discountmarkt’.

De eerste nieuwe vestiging werd in april als prototype geopend in het Duitse Herten. In het najaar wordt met de ombouwfase begonnen, waarbij tot dertig vestigingen per week worden vernieuwd. Behalve de vernieuwingen in Duitsland worden ook de winkels in de acht buitenlandse markten onder handen genomen. In Nederland heeft de supermarktketen ruim vijfhonderd vestigingen. Daarnaast is Aldi Nord actief in België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Denemarken en Polen.

De miljardeninvestering heeft inmiddels groen licht gekregen van alle aandeelhouders. Een maand geleden meldde de Duitse krant Bild am Sonntag nog dat het project onderwerp van een familieruzie was geworden, omdat één van de drie stichtingen achter nabestaanden van de in 2010 overleden Theo Albrecht nog geen goedkeuring had verleend.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends