Purdey in het rood door faillissement Brova

Damesmodeketen Purdey heeft vorig jaar een verlies van drie miljoen euro in de boeken geschreven. De rode cijfers worden veroorzaakt door een eenmalige last van 3,8 miljoen euro als gevolg van de afwikkeling van het faillissement van voormalig moederbedrijf Brova, zo blijkt uit het jaarverslag van Purdey.

Purdey was in 2015 nog goed voor een winst van zes ton. De omzet van de moderetailer liep op van vijftien naar 15,4 miljoen euro. Purdey telt momenteel 22 vestigingen.

Het verlies gaat af van de algemene reserves van de modeketen, die als enige formule van Brova niet failliet werd verklaard. Waar HoutBrox en Duthler vorig jaar een doorstart maakten na een faillissement, kwam Purdey in handen van Fides United. Fides United bestaat uit een groep investeerders, waaronder oprichters Neel en Tim Wolters.

Purdey werd voor 1,1 miljoen euro verkocht, nadat eerst een verkoop aan O&C door de rechter was teruggedraaid. Die investeringsmaatschappij werd vlak voor het faillissement van Brova voor 250 duizend euro eigenaar van de keten. Grootaandeelhouder Ronald Verheij sprak volgens Het Financieele Dagblad van het ‘parkeren’ van Purdey. O&C zag eerder deze week Witteveen Mode failliet gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!