Het beste van RetailTrends: week 30

Het beste van RetailTrends: week 30

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Waarom Witteveen het niet wist te redden
Een half miljoen euro telde O&C naar verluidt neer voor Witteveen Mode. Heel lang heeft de investeringsmaatschappij niet van zijn aankoop kunnen genieten. Anderhalf jaar na de overname is Witteveen Mode failliet verklaard.

Dit is het prototype voor alle Aldi’s
Liefst 5,2 miljard euro steekt Aldi Nord in de metamorfose van zijn winkels. Alle filialen in alle negen landen, ook in Nederland, gaan op de schop. De ombouwoperatie gaat dit najaar officieel van start, maar de eerste nieuwe vestiging werd in april al als prototype geopend in het Duitse Herten.

Zo groeide Peter Dankaart uit tot local hero
Peter Dankaart, oprichter van Daka Sport, is maandag 24 juli op 74-jarige leeftijd overleden. De afgelopen ruim vijftig jaar heeft hij zich ontwikkeld tot ‘één van de beste, meest gedreven, gepassioneerde en op de toekomst georiënteerde ondernemers en entrepreneurs in de sportdetailhandel'. 

De sale kan in de uitverkoop
Intern zijn nog steeds veel retailers druk bezig met het bedenken van een goede sale, of een soldencampagne in België. "Maar hoeveel zin heeft dit nog? Is dit nog van deze tijd? En wat zegt dit over de realiteit waarin retailers vandaag de dag leven?", vraagt Marc Dijk zich af.

Komt online foodretail eindelijk van de grond?
In geen retailbranche gaat zoveel geld om als die van de supermarkten. En in geen branche is het aandeel van online in die omzetten zo laag. Voorspellingen over hoe dat zal veranderen lopen sterk uiteen en wie de hoofdrolspelers worden in die markt, is nog maar de vraag. Traditionele supermarkten twijfelen massaal aan het onlinekanaal, waardoor nieuwe spelers kansen ruiken. Welke kant gaat het op met de online foodmarkt?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!