PostNL gaat thuisbezorgen voor Mediq

PostNL krijgt er enkele miljoenen pakketten per jaar bij door een samenwerking met Mediq. Dit zorgbedrijf gaat verschillende hulpmiddelen voor consumenten thuisbezorgen via PostNL.

De samenwerking heeft betrekking op hulpmiddelen voor diabetes-, continentie-, luchtweg-, stoma- en wondzorg, evenals infuustherapie en medische voeding. Mediq maakt daarvoor onder meer gebruik van de koeriersdienst Valid Express, dat is gespecialiseerd in het leveren op specifieke tijdstippen.

PostNL ziet door de vergrijzing, toenemende zorgvraag en de verplaatsing van ziekenhuiszorg naar huis een steeds grotere vraag naar thuislevering van medische hulpmiddelen. “ Door het aanbieden van verschillende bezorgopties en optionele aflevering in huis bij minder mobiele patiënten, spelen we in op de behoeften van klanten in deze belangrijke groeimarkt”, vertelt directeur pakketten en logistiek Liesbeth Kaashoek. PostNL heeft volgens haar de ambitie om de dienstverlening aan consumenten ‘over de drempel’ uit te breiden.

Mediq kiest op zijn beurt voor samenwerking met PostNL om de bezorgdienstverlening verder te verbeteren. B2b-tak Mediq Medeco verstuurt sinds juni al pakketten aan onder meer ziekenhuizen en zorginstellingen via PostNL.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!