'HEMA-eigenaar schakelt zakenbank in voor verkoop'

Lion Capital heeft Credit Suisse in de arm genomen om de strategische opties voor HEMA te onderzoeken. De zakenbank werkt aan het opzetten van een verkoopproces, waarvoor met name naar andere private equity-partijen wordt gekeken. Dat meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

Lion Capital is al tien jaar eigenaar van HEMA en zag een eerdere poging om de keten te verkopen mislukken. De optie van een beursgang wordt volgens een van de bronnen achter de hand gehouden, mochten er geen geïnteresseerde partijen gevonden worden.

Credit Suisse werkte onlangs al aan de herfinanciering van HEMA. De schulden werden geherfinancierd met een obligatie-uitgifte van 760 miljoen euro. Samen met het geld in kas zijn onder meer bestaande obligaties afbetaald.

De geruchten over de verkoop van HEMA doken de afgelopen maanden al vaker op. De retailer en Lion Capital zelf houden zich op de vlakte. Topman Tjeerd Jegen liet eerder weten een beursgang niet uit te sluiten en zelfs ‘heel mooi’ te vinden. “Hema is van iedereen. Dat voelt ook zo. Als je dat ultiem zou doorvertalen, zou een beursgang natuurlijk heel leuk zijn.”

Tjeerd Jegen is gasthoofdredacteur van het septembernummer van RetailTrends. Daarin verschijnt onder meer een groot interview met de topman van HEMA. Nog geen abonnee? Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends.

Reacties 1


Seb Seb 8 aug, 11:43

Ik hoop voor Hema dat ze niet nogmaals terecht komen bij een private equity partij, maar bij een retailgroep zoals Ahold Delhaize. Ik blijf van mening dat Hema perfect zou passen bij Ahold Delhaize vanwege de aanwezigheid in de centra van steden, de synergie mogelijkheden op food, inkoop, white label en online.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!