Vrijbuiter heeft een nieuwe topman

Vrijbuiter heeft een nieuwe topman

Ivo Richaers is begonnen als algemeen directeur van kampeerwinkelketen Vrijbuiter. Hij volgde vorige maand Steven de Raat op, die aanblijft als business advisor van de retailer.

Richaers was vorig jaar al op interim-basis operations manager. Toen die rol overbodig werd, bleef hij kortstondig aan als strategy consultant om te helpen in de eerste fase van een strategisch plan. De afgelopen maanden was Richaers interim-directeur van crowdfunding adviesbureau Douw&Koren.

Steven de Raat was bijna vier jaar topman van Vrijbuiter. Eerder gaf hij al leiding aan onder meer Scapino, Perry Sport en America Today. Hij vertelde eind vorig jaar nog tegenover RetailTrends dat Vrijbuiter in 2016 voor het eerst in jaren weer zwarte cijfers schreef. Uit de jaarrekening over het boekjaar tot en met september vorig jaar blijkt dat er nog een verlies van 22 duizend euro is geschreven.

Verder werd onder leiding van De Raat in de winkel in Zaandam een ‘2.0-concept’ gelanceerd. Vrijbuiter heeft momenteel vestigingen in Roden, Gouda, Zaandam en Roermond en heeft meermaals de ambitie uitgesproken om verder uit te breiden. De keten is eigendom van Navitas, het investeringsvehikel van de familie Zeeman.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends