'Ahold wil zo snel mogelijk ingrijpen bij Delhaize'

'Ahold wil zo snel mogelijk ingrijpen bij Delhaize'

Een kleine supermarkt van Albert Heijn in België houdt de effectieve fusie van Ahold en Delhaize tegen. Ruim een jaar na het samengaan van de twee supermarktconcerns is een winkel in Antwerpen nog altijd niet verkocht, meldt De Standaard.

Het is Ahold Delhaize niet gelukt de supermarkt op de Groenplaats te verkopen, waarna de Belgische mededngingsautoriteit een trustee aan het werk heeft gezet. Nu ook dat geen uitkomst biedt, hoopt Ahold Delhaize op een oplossing door in gesprek te gaan met de toezichthouder. De retailer kan een wijziging van de fusievoorwaarden vragen en alternatieven suggereren.

Ahold Delhaize zou haast willen maken met het afronden van de fusie, om in te kunnen grijpen bij de ‘slabakkende Belgische organisatie’. Nu heeft het fusiebedrijf in België nog twee aparte directiecomités met elk een commercieel beleid.

Uit de kwartaalcijfers die deze week werden gepubliceerd blijkt dat onder meer voorraadverliezen en promoties meer kosten dan dat de synergievoordelen opleveren. Verder zakte de bedrijfsmarge naar 2,5 procent, waar die in betere tijden nog vijf procent bedroeg. “We zijn niet tevreden over de prestaties in België”, aldus een insider. “De groep laat niet betijen, er komen ingrepen.”

Delhaize maakte vorige maand nog bekend 120 winkels in een nieuw jasje te steken. De Standaard spreekt van ‘een noodzakelijke inhaalbeweging na vele jaren vooral op vrije kasstromen gefocust te hebben’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends