Marktplaats van Facebook ook naar Nederland

Marktplaats van Facebook ook naar Nederland

Facebook rolt zijn Marketplace-functie uit naar zeventien landen in Europa. Ook Nederland mag de plek voor aan- en verkopen van producten op het sociale netwerk verwelkomen.

Marketplace is gestart in de Verenigde Staten en momenteel in nog zes landen beschikbaar: Australië, Canada, Chili, Mexico, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Amerikaanse consumenten hebben al meer dan achttien miljoen producten te koop aangeboden. Facebook benadrukt daarbij de veiligheid van de transactie, omdat de publieke profielen van alle kopers en verkopers te bekijken zijn. Zo is te zien wie gemeenschappelijke vrienden zijn en hoe lang iemand al op Facebook zit.

Hoewel de marktplaats nog niet in Nederland beschikbaar is, is hier al sprake van een levendige handel op Facebook. Er bestaan honderden verkoopgroepen voor bijvoorbeeld telefoons, speelgoed, babykleertjes en woonaccessoires die ruim 2,3 miljoen leden tellen, meldt het Algemeen Dagblad.

Met de lancering van Marketplace wordt de concurrentie voor Marktplaats volgens experts heviger. Zo zien ze Facebook als een ‘natuurlijke plek’ om te handelen. Gebruikers zijn vaak dagelijks op het sociale netwerk te vinden, waardoor de drempel om spullen te kopen of verkopen lager is. “Ze hoeven er niet speciaal voor naar een website'', aldus socialmediaspecialist Martijn Baten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!