Albert Heijn in de clinch met kaasleverancier

Albert Heijn in de clinch met kaasleverancier

Albert Heijn haalt alle kazen van Bel Group uit zijn winkels in Nederland en België. De supermarktketen en de leverancier van onder meer Leerdammer, Boursin en La Vache qui rit kunnen ‘het niet eens worden over commerciële afspraken’. Dat zegt een woordvoerder van Albert Heijn in het Algemeen Dagblad.

Albert Heijn en Bel Group zijn niet meer in gesprek, waardoor de verse of voorverpakte kazen niet snel lijken terug te keren in de schappen. De supermarktketen zegt open te staan voor een hervatting van de gesprekken ‘om er gezamenlijk uit te komen’. “Tot die tijd proberen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn met alternatieve producten”, aldus de woordvoerder.

De kaasproducent- en leverancier waarschuwde eerder dit jaar bij de presentatie van zijn jaarcijfers al voor moeilijke marktomstandigheden. ‘ Zo zal de voortgaande zware concurrentiestrijd tussen supermarkten het voor de merken van de Bel Group uiterst lastig maken’, klonk het. Het concern boekte vorig jaar wereldwijd een omzet van bijna drie miljard euro, bij een winst van 213 miljoen.

De producten van Bel Group zijn nog wel bij andere supermarkten verkrijgbaar. Het is niet voor het eerst dat Albert Heijn in de clinch ligt met leveranciers. Zo vocht de Zaanse keten de afgelopen jaren onder meer vetes uit met Peijnenburg, Grolsch, Coca-Cola en Vrumano.

Reacties

Gewoon bij de kleine kruideniers en kaasboerderij kopen.

Geplaatst door Dolf van Beek op 24 maart 2019 om 10:35